Reactie op interview Jan Keller, 24-12-2015

De actie telraam, die in tegenstelling tot wat u/de krant meldt niet in 2012, maar op 15 maart 2013 plaatshad, was inderdaad een overval en daarom terecht zeer bekritiseerd. Liefst 500 politiemensen waren blijkbaar nodig om 60 prostituees de schrik van hun leven te bezorgen.

Zeven stoere knapen voor elke vrouw die probeert een inkomen te vergaren en daarbij geen enkele wet overtreedt. Want helaas krijgt u de kans om te beweren dat er ‘wel drie zaken van mensenhandel uit voortgekomen zijn’. Maar ook iemand met gebrekkige juridische kennis weet dat dit te kort door de bocht is (en dan druk ik me netjes uit). Er waren drie verdachten van mensenhandel. Zou u zo eerlijk willen zijn om aan te geven hoe die ‘zaken’ zijn afgelopen? Zijn ze vervolgd, hoe luidde het vonnis, zijn er straffen uitgedeeld?

Uit het hele interview blijkt dat u een soepele omgang hebt met de waarheid. De dames zijn niet verhoord, zegt u? Zes tot acht uur zijn ze van hun vrijheid beroofd, schofterig behandeld door die mensen van u. Zonder al te veel in details te treden, waren dit de vragen die ze moesten beantwoorden: doe je het met of zonder, doe je het ook anaal, hoe doe je het als je ongesteld bent. Waarom wilt u dat allemaal weten? Als dit ‘een gesprek’ is, zoals u zegt, hoe ziet in uw ogen dan een verhoor er uit?

U mag er trots op zijn dat u 60 ramen gesloten hebt gekregen. Ik ben er trots op dat ik er weer drie heb open gekregen.

Frans Snel

Kamerverhuurder Achterdam