ALKMAAR – Frans Snel, kamerverhuurder op de Alkmaarse Achterdam heeft – in samenwerking met journalist Arno Ruitenbeek – een boek geschreven over het beroemdste straatje in Alkmaar. Zwartboek – zoals het boek heet – beslaat de jaren 2011 tot en met 2013, volgens Snel een inktzwarte periode voor de Achterdam.
Snel en zijn advocaten zijn in de genoemde jaren meer in de rechtszaal te vinden, dan op zijn post in de Achterdam. Aan de hand van (delen uit) juridische documenten en correspondentie met de gemeente wil de exploitant laten zien hoe hij wordt tegengewerkt. Volgens Snel is burgemeester Piet Bruinooge zijn grootste tegenstander. “Hij wil een definitief einde maken aan de raamprostitutie.”
Na een jarenlange juridische strijd tussen Bruinooge en Snel cs bleven er van 135 peeskamers nog 69 over. Snel verhuurt namens de pandeigenaren dagelijks zeventien ramen, maar blijft vastbesloten er veel meer te exploiteren. Over de reden voor het zwartboek is hij duidelijk. “Ik ben van het type ‘Leven en laten leven’. Maar nu het opzichtige geknoei in mijn eigen gemeente mij persoonlijk, zakelijk en financieel raakt, ben ik in de pen geklommen.”
(Bron: RODI Media)