In dit artikel stel ik mezelf de vraag, of de regering daadwerkelijk bezig is met het bestrijden van gedwongen prostitutie, of dat ze onder het mom van bestrijden, een graantje mee willen pikken over (de ruggen van) vrouwen, die onder druk staan, mishandeld worden, uitgebuit worden, bedreigd worden, zonder dat ze daadwerkelijk een goed hulpverleningsplan hebben voor de slachtoffers die uiteindelijk wel uit het wereldje weten te ontsnappen.. Is de regering echt zo begaan met onze prostituees?

Al-oud en altijd al omstreden probleem…
Dat we in ons land een probleem hebben met loverboys, dat weet onderhand iedereen. Dat die loverboys meisjes uitbuiten in de prostitutie is ook algemeen bekend. En dat is ook de reden dat de Nederlandse politiek maatregelen verzint om deze vorm van gedwongen prostitutie tegen te gaan. Dit doen ze door onder andere ramen te sluiten. Dit alleen al vind ik een raar beleid, wanneer je als politiek probeert prostitutie te legaliseren.. Want, waar moeten deze gedwongen prostituees zich nu ophouden? Door ramen te sluiten, werk je juist de illegaliteit in de hand. Want Loverboys stoppen echt niet met hun praktijken, als ze een dame in kwestie niet meer achter de ramen kan zetten. Ze zullen andere manieren vinden om hun vrouwen te exploiteren. En ook dat is algemeen bekend. Daar ook minderjarige meisjes al in flats en auto’s worden geëxploiteerd. Omdat ze sowieso al geen raam kunnen huren.

Dus wat wil de regering eigenlijk bereiken?

Willen ze nou echt helpen bij het tegengaan van gedwongen prostitutie?

Of is dit een manier om ons als volk het idee te geven dat we in elk geval nog wat doen aan gedwongen prostitutie?
Zelf krijg ik meer het idee dat het de regering voornamelijk om de gemiste belastingcenten gaat..
Want zo wordt er geredeneerd naar mijn idee.. Pooiers/Loverboys betalen liever geen belasting dus dan wordt het minder aantrekkelijk om vrouwen op plaatsen te exploiteren, waar belasting wordt geheven. Maar of het echt helpt..

Prostitutie Pas
Daarnaast wil de regering graag dat alle prostituees zich registreren met een Peespas.. Ik noem het liever de Prostitutie-pas, want dat klinkt iets minder sadomasochistisch.. Deze PP, om het in te korten, moet er voor zorg dragen dat klanten kunnen vragen naar identificatie, zodat ze zeker weten dat het geld wat ze afdragen, gedeeltelijk naar de belasting gaat. Maar zoals ook al door meerdere prostituees, klanten en instanties is aangegeven. Welke klant vraagt nou naar een Pasje, als ie zin heeft? En.. Welke prostituee wil nou voor de rest van haar leven geregistreerd staan? En al helemaal niet als je gedwongen in de prostitutie zit. Dus zal vooral deze doelgroep, zich terugtrekken. Niet omdat die vrouwen dat willen, maar omdat Loverboys/Pooiers dat zullen besluiten. En dus helpt een Prostitutie-pasje naar mijn idee totaal niet mee aan het tegengaan van gedwongen prostitutie.

Loverboys/Pooiers zijn vindingrijk in hun vakgebied. En zullen altijd een stapje voorlopen op eventuele maatregelen.. Zoals onze regering nadenkt over hoe hen tegen te gaan. Denken natuurlijk ook loverboys/pooiers na over hoe dat te omzeilen.

Dus ook bij de PP de vraag? Wil de regering nou echt gedwongen prostitutie tegengaan door het te legaliseren? Of willen ze nou alleen een graantje meepikken van prostituees die zich sowieso moeten registreren. Want sinds de belasting is ingevoerd op bijvoorbeeld de Wallen. Zie je steeds meer Oost-Europese meisjes. Deze meisjes, moeten zich, met of zonder pooier, sowieso registeren en dus belasting betalen. En dat komt de Nederlandse regering met zijn eeuwige begrotingstekorten natuurlijk heel goed uit! Maar we weten ook uit ervaring, maar ook als je boeken uit de realiteit leest, zoals Man is stoer, vrouw is hoer. Van Maria Genova, dat deze vrouwen, vaak in hun eigen land geronseld worden en vaak net zo goed gedwongen in de prostitutie zitten. Dus wil de regering nou gedwongen prostitutie oplossen of een graantje meepikken met de Pooiers achter de vrouwen die zich wel laten registreren?

En…  Het nieuwste idee vanuit de regering om gedwongen prostitutie en illegaliteit rondom prostitutie een halt toe te roepen..

De HoerenHotlijn
Tja. Wat zal ik hier eens op zeggen.. De regering moet gedacht hebben. Ok klanten willen dus niet vragen om een pasje als ze zin hebben.. Hmmz… Dan moeten we iets anders bedenken.. En iemand kwam dus met het heldere idee om een telefoonlijn te starten waar prostituees door klanten vooraf gecheckt kunnen worden, of ze wel geregistreerd staan en wel belasting betalen.

Ik ben nog nooit zo verontwaardigd geweest… Nou ja, misschien alleen die keer dat we een thuiswonend mama-kindje als premier kregen.. Maar dat heeft niets met prostitutie te maken, dus daar wil ik dit blog niet te lang op ingaan.

Uit het waanzinnige idee om een Hoeren Hot Line te bewerkstelligen, heeft de regering heel duidelijk laten merken aan in elk geval alle insiders van de prostitutie-wereld, dat ze geen enkel benul hebben van hoe een prostituee te werk gaat. Ik heb namelijk nog nooit een prostituee gekend die haar eigen naam in haar werk gebruikte… In elk geval al niet voor en achternaam.. dus hoe wil je ze dan controleren.. Want Lola, Cindy, Brenda, Nikita en de rest, veranderen iedere dag van naam, als het niet iedere klant is, en hebben niet altijd een vaste werkplek. Er zijn zelfs vrouwen die iedere dag losse kamers huren. Tja en dan hebben we het er nog niet over gehad, dat de prostituees die geregistreerd staan, niet de vrouwen zijn waarbij je gedwongen prostitutie hoeft te verwachten. Want de meeste pooiers/loverboys zijn nu al weer een manier aan het bedenken om de Hoeren Hot Line te omzeilen. En voordat die er is, hebben de pooiers/loverboys hun plannetje echt wel klaar liggen..

Dus wil de regering eigenlijk wel een goede oplossing vinden voor Loverboy problematiek? Of is het een manier om het volk te laten denken dat ze daar heel hard mee aan het werk zijn, terwijl ze eigenlijk alleen maar een graantje willen meepikken van de pooiers en loverboys, die onder hun ogen goud geld verdienen en geen belasting betalen?

Uit eigen ervaring kan ik alleen maar zeggen.. Al bovenstaande opties hadden mij niet geholpen..

Wat mij wel had geholpen? Goede en voldoende gespecialiseerde opvang, goede en voldoende gespecialiseerde begeleiding, goede en voldoende geïnformeerde politie-agenten en nog veel meer!

Ja prostitutie moet uit de illegaliteit. Maar zijn bovenstaande opties een manier om dat te bewerkstelligen? Ik denk het niet. Ik denk dat dit voor vele vrouwen alleen maar betekend dat ze nog verder verdwijnen in de illegaliteit, waardoor er alleen maar minder zicht op te houden is, wat er daadwerkelijk gebeurd. Hoe je loverboy problematiek wel aan kan pakken is een lastig onderwerp. Ook ik denk daar vaak over na. En moet toegeven dat het een probleem is, wat moeilijk op te lossen is. Het is namelijk naast prostituee zelf het oudste beroep ter wereld. Dus dat roei je niet even uit.. Zo werkt dat niet. Maar om onder het mom van verbeteren van Loverboy problematiek, belasting heffen en openbare schandpalen te creëren voor de vrouwen die wel belasting willen betalen, los je geen enkel probleem op.

(bron:http://levennaeenloverboy.weebly.com/politiek–gedwongen-prostitutie-ll.html)